NHG (Nationale Hypotheek Garantie): Voordelen en Bescherming

06 Jul Door Hypotheek-totaal.nl

De NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een garantie die je kunt afsluiten bij het afsluiten van een hypotheek. Het biedt verschillende voordelen en bescherming voor zowel huiseigenaren als geldverstrekkers. In dit artikel zullen we de voordelen van een hypotheek met NHG verkennen en de bescherming bespreken die het biedt tegen restschuld.

Voordelen van een hypotheek met NHG

Een van de belangrijkste voordelen van een hypotheek met NHG is de lagere rente. Geldverstrekkers bieden vaak een lagere rente aan voor hypotheken met NHG, omdat het risico voor de geldverstrekker wordt verminderd. Dit kan resulteren in lagere maandelijkse hypotheeklasten en besparingen op de lange termijn.

Een ander voordeel is de mogelijkheid om een hogere hypotheek te krijgen. Met NHG kun je in aanmerking komen voor een hogere lening ten opzichte van je inkomen, wat vooral gunstig kan zijn voor starters op de woningmarkt.

Bescherming tegen restschuld

Een belangrijk aspect van NHG is de bescherming tegen restschuld. Als je gedwongen wordt om je huis te verkopen en de opbrengst lager is dan de openstaande hypotheekschuld, kan NHG bijspringen. NHG neemt in dat geval (een deel van) de restschuld over, waardoor je niet met een grote financiële last blijft zitten.

Daarnaast biedt NHG ook begeleiding en ondersteuning in situaties waarin je in financiële problemen komt, zoals bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding. Ze kunnen helpen bij het vinden van oplossingen en het voorkomen van verdere financiële problemen.

Conclusie

Een hypotheek met NHG biedt verschillende voordelen en bescherming. Het kan je helpen om een lagere rente te krijgen en je te beschermen tegen restschuld. Het is belangrijk om de voorwaarden en mogelijkheden van NHG te begrijpen voordat je een hypotheek afsluit. Raadpleeg een hypotheekadviseur om te bepalen of NHG geschikt is voor jouw situatie en om te profiteren van de voordelen die het biedt.